Radionice u 2019.

image71

Početak raspusta

 Radionice planirane za ovu godinu realizovaćemo zaključno sa 28.12.2019.  U srijedu: Python (1B) i Scratch (2A). U petak: Tinker Mozgalice (1B, 1C). U subotu programiramo u Scratch-u (3A) i Python-u (2A), radimo sa Tinker matematičarima Kadetima(1A) i učimo i igramo se na Tinker Mozgalicama (1A). Vidimo se! 

matematičari kadeti

Nova grupa

Sa novim serijalom  radionica za Tinker matematičare Kadete koje su namjenjene nadarenoj djeci, učenicima VII i IX razreda osnovnih škola, poćinjemo 14. decembra 2019. godine. 

Dinamika održavanja radionica i predavač

Ove Tinker radionice su organizovane su u saradnji sa  Osnovnom školom "Savo Pejanović", u kojoj će se radionice održavati subotom od 10h do 11:30h. Radionice će voditi dr. Vanja Vukoslavčević, profesorica sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom i mladima svih uzrasta. 

Želiš da saznaš šta radimo radionicama?

grupa 1A Tinker mozgalica na novoj lokaciji

OBAVJEŠTENJE ZA ODJELJENJE 2A, PYTHON, 2. NIVO

Additional Information

 Obavještavamo polaznike  radionica programiranja u Python-u, 2A odjeljenje, 2. nivo,

da će radionica, koja je trebala biti održana 19.10.2019.  godine, biti nadoknađena 2.11.2019. godine.

Toga dana, radionica programiranja će trajati 3h: od 11:55h do 14:55h. 

Radionice se, nakon 2.novembra 2019, nastavljaju po planu.

image72

Tinker mozgalice

Nove grupae 1B i 1C

Sa novim serijalom Tinker Mozgalica koje su namjenjene nadarenoj djeci, učenicima III razreda osnovnih škola, poćinjemo 1. novembra 2019. godine. 

Dinamika održavanja radionica i predavač

Tinker Mozgalice su organizovane su u saradnji sa  Centrom kompetencija, gdje će se i održavati petkom od 18h do 20:15h. Radionice će voditi dr. Nela Milošević, univerztetski profesor.

Želiš da saznaš šta radimo na Tinker Mozgalicama?

image73
Saradnja sa O.Š. "Savo Pejanović"

Code Day #codeweek

U saradnji sa O.Š. "Savo Pejanović", u okviru #Code Week-a 2019, organizovana je radionica Igramiranja za učenike 3. razreda ove škole. Radionicu su vodili vršnjački edukatori Tinker Igramiranja u saradnji sa mentorima Igramiranja.Coding Challenge 2019

Takmičenje u programiranju

 

"Svrha Takmičenja je da se uključe djeca iz cijele zemlje i da se mladi inspirišu da rješavaju svakodnevne probleme u svojim školama i zajednicama kroz programiranje fizičkih uređaja. Na Takmičenju će se koristiti BBC-jev micro:bit uređaj koji djeci omogućava da osmisle projekat kao odgovor na Ciljeve održivog razvojai istraže rješenja problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu. 

Takmičenje u programiranju se organizuje u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Zavodom za školstvo Crne Gore."  www.britishcouncil.me 


Imate vremena do 20. oktobra 2019. godine, do 17.00 sati, da učitate svoje projekte...

Zanimaju te detalji?

 Takmičenje u programiranju 2019. otvoreno je za sve učenike i učenice uzrasta od 10 do 15 godina iz škola koje su učestvovale u prvom ciklusu programa Škole za 21. vijek.   Ovo takmičenje će imati dva kruga (onlajn i uživo) kada će biti izabrani pobjednici na Nacionalnom takmičenju u programiranju, koji će potom imati priliku da učestvuju na Regionalnom takmičenju u programiranju. 

Briga za zajednicu

Zahvaljujući saradni između Unije poslodavaca Crne Gore, Glavnog grada i NVO Tinker, na radost svih nas,   Igramiranje se odvija u Centru kompetencija. Članak UPCG...

image74

Tinker Igramiranje na RTCG

image75

Povod: učešće Tinker Igramiranja na Otvorenim danima nauke 2019

Gostovanje Igramerke i Igramera Tinker Igramiranja u Jutarnjem programu RTCG povodom događaja organizovanog u okviru Otvorenih dana nauke 2019. 

IgramIranje - da bi se tehnologovali!

2.oktobra, od 17h do 20h, u Centru kompetencija, Vučedolska bb

Tinker sa zadovoljstvom učestvuje u Otvorenim danima nauke 2019.  koje po deveti put organizuje Ministarstvo nauke.


Igramerke i Igrameri vrijedno rade kako bi za goste pripremili sjajan doživljaj.  Podjeliće sa Vama ono što su  naučili i stvorili, upoznaćemo se i zabaviti. 


Prezentacije Igramerki i Igramera planirane za 2.oktobar, od 17h do 18h:


Masimo R. Avengers 

Boris V. Zmijica, mBot i lavirint

Mirka K. Macka od papira, Učimo množenje

Mihailo V. Prevodilac (engleski)

Vuk P. Kviz-oblici

Jovana R. Svemirski psi 

Jovan F. 2 games

Tea D. Prevodilac (ruski)

Danica M. Modna avantura

Dino S. T-rex

Filip J. Ultra Teski-Laki Maze

Tamara R. Hari Poter kviz

Zoja S. Pogodi broj

Maksim S. Cookies

Aleksa B. Svemirski psi

Igramiranje kviz:  Poznajete li parkove u Podgorici?

Dzoker prezentacija Morska avantura 


Možda već imate ideju za neku novu igricu, animaciju ili kreaciju? Dodjite da je podijelite sa nama i da je zajedno realizujemo!


Na prezentaciji će prisustvovati 15 učenika II i III razreda O.Š. "Savo Pejanović".

Za njih smo pripremili i uzbudljiv serijal  radionica Tinker Mozgalice, koji ćemo  započeti u subotu, 5.oktobra. 2019. godine.


Od 18h do 20h je planirala radionica koju će voditi djeca edukatori uz pomoć mentora Igramiranja i na kojoj ćemo zajedno praviti pravu igricu. 


Mjesta za ovu radionicu su popunjena, ali možemo ugostiti zainteresovane posmatrače.

image76

#Stvaratorija

Borisovo predstavljanje projekata

Naš iskusni igramer Boris,  koji je 2009. godište,  napravio je web prezentaciju  projekata ne kojima je radio u okviru pripreme za učešće na Otvorenim danima nauke 2019. 

Da li bi ste želeli da je pogledate?

Ovdje se nalazi link do pomenutih stranica.

Igramiranje na Otvorenim danima nauke 2019

Igramiranje – jer naša djeca stvaraju

 

U okviru Otvorenih dana nauke, koje ove godine Ministarstvo nauke realizuje pod sloganom "Tehnologuj se!", zajedno sa polaznicima radionica Igramiranja i partnerima, organizovaćemo druženje 2. oktobra 2019. godine od 17h do 20h u Centru kompetencija.


U prvom djelu događaja, od 17h do 18h, odabrani polaznici radionica Igramiranja će prezentovati svoje kreacije. 


U nastavku programa, od 18h do 20h, realizovacemo radionicu programiranja u Scratch-u, namjenjenu djeci uzrasta od 7 do 12 godina, koje će voditi vršnjački edukatori uz pomoć mentora Igramiranja, a na kojoj će djeca  zajednički stvarati  zanimljivu igricu. 


Ovom prilikom, polaznicima koji su uspješno završili serijal radionica Igramiranja, sa zadovoljstvom ćemo uručiti diplome. 


Vidimo se!


image77
image78

PočELA JE nova školska godina

2019/2020

Dragi naši Igramerci  i Igramerke, vrijedno smo radili, fino se odmarali i sada smo spremni za nove avanture na Igramiranju, a vi?  


Ukoliko imate pitanja:

image79

LJetnje radionice Igramiranje

Imamo sjajnu vijest. Tokom ljeta ćemo oganizovati radionice Igramiraja.


U Centuru kompetencija, planirane su sljedeće radionice Igramiranja  u junu 2019:

Scratch, 2A grupa:

8.jun 2019.  u 9h

Python, 1A grupa:

8. jun 2019. u 11:30h


Scratch, 1J grupa(LJETNJE RADIONICE):

1.jun 2019.  u 10h,

19. jun 2019. u 18h i dalje svake druge srijede tokom ljeta. :)

Igramiranje na Porodica festu 2019

image80

Kada?

 

Kao i prethodne godine, planiramo druženje i proslavu internacionalnog Dana Scratch-a 

na Porodica festu 18. maja 2019. godine.

image81

Želiš da se pridružiš?

 Ukoliko želiš da samostalno ili u grupi predstaviš zanimljivu kreaciju u Scratch-u (igricu, animaciju, interaktivnu priču, …), najkasnije do 4. maja,pošalji linkove do predloženih projekta na e-mail igramiranjecg@gmail.com.  

image82

Plan aktivnosti

 Konkretan plan aktinosti i konačan odabir kreacija ćemo zajedno napraviti na radionici planiranoj za 11. maj 2019. godine. 

Međunarodni Dan djevojČica u ICT-u

Svaki dan je odličan dan za djevojčice u ICT-u

 “Meni je moj drug rekao da djevojcice ne mogu da budu programerke. A ja jesam!”

polaznica radionica Igramiranja, 10 godina


Povodom međunarodnog Dana djevojčica u ICT-u, Igramiranje.me je organizovalo uvodni čas programiranja u prostorijama Glavnog grada, Centru kompetencija, u Podgorici, 24. aprila, sa početkom u 11h.


Času su prisustvovale djevojčice IV razreda OŠ Savo Pejanović, a vodila ga je Jelena Milojković, jedan od osnivača Igramiranja, uz podršku Mtel digitalne fabrike, čija predstavnica je djeci pojasnila važnost bezbjednosti na internetu.


Čas se održava u sklopu globalnog cilja da se podigne svijest o važnosti osnaživanja i ohrabrivanja djevojčica i djevojaka da se uključe u obrazovne programe s fokusom na ICT i grade svoje karijere u ovoj oblasti. 

Jer tehnologija nije samo muško zanimanje!


Ponosni smo jer je u prethodih godinu dana, vše od 50% djece koja su pohađala radionice Igramiranja bile djevojčice. 


Galeriju sa događaja možete pogledati ovdje.


Povodom međunarodnog Dana djevojčica u ICT-u, Igramiranje.me je organizovalo uvodni čas programiranja u prostorijama Glavnog grada, Centru kompetencija, u Podgorici, 24. aprila 2019 , sa početkom u 11h.rna Gora 2014 – 2020, čiji je nosilac u Crnoj Gori Unija poslodavaca Crne Gore. 

image83

Radionice programiranja u PYTHON-u

image84

Programiranje u Python-u

Počinjemo sa radionicama Igramiranja u Python-u!


Sa novom grupom malih programera uzasta od 13 do 14 godina (VII i VIII razred) počinjemo raditi od 6.aprila  i zato pozivamo sve zainteresovane da se prijave.

Mjesto i vrijeme

 adionice će se održavati svake druge subote, do kraja školske godine, počevši od  06. aprila  2019. godine, u terminu od 11:30 do 13:30 časova, u prostoru Centra za kompetencije, na Trgu Republike (preko puta nove zgrade Opštine).

Cilj radinoca

Osnovni kurs programiranja u programskom jeziku Payton ima za cilj promovisanje programiranja, motivisanje djece da digitalne tehnologije koriste na izazovniji, savremeniji i korisniji način za stvaranje sopstvenih kreacija, podsticanje kreativnosti, timskog rada, druženja, razmjene ideja, učenja, socijalizacije i saradnje.

Prijava

 Mole se svi zainteresovani da prilikom prijavljivanja uzmu u obzir i obavezno pohađanje radionica, odnosno da se prijavom obavezuju na prisustvo istima, u planiranim terminima.


Prijava polaznika se vrši putem mail-a igramiranjecg@gmail.com i traje do 3. aprila 2019.


Kurs je besplatan, a broj učesnika u grupi je ograničen na 15. 

Saradnja

Radionice Igramiranja se organizuju u saradnji sa firmama ZZI, Arhimed i udruzenjem Roditelji .


Korišćenje Centra  komnetencija  za Igramiranje je omogućeno zahvaljujući odličnoj saradnji sa Unijom poslodavaca Crne Gore i Glavnim gradaom.

Nova lokacija

Igramiranje se odvija na novoj lokaciji

Unija poslodavaca i Glavni grad, prepoznali su važnost edukacije mladih i ustupli su opremljen prostor  Centra kompetencija za  izvođenje radionica Igramiranja.


Centar kompetencija se nalazi na Trgu Repblike u Podgorici,  u  Vučedolskoj bb.

image85

Arhiva novosti

Toliko toga smo radili i pisali. Nesto smo morali i da arhiviramo...