#stvaratorija

Borisov Cvet kvadratnih latica

Pogledajte sjajno video uputstvo za crtanje cveta kvadratnih latica u Scratch-u koje je pripremio Boris, polaznik radionica programiranja u Scratch-u i radionica programiranja u Python-u. Ovo uputstvo je  već pobralo brojne pohvale na Igramiranju! Sa obzirom na veliko interesovanje, drago nam je da možemo da ga objavimo! Ovdje možete naći tekst video uputstva.

Kako naša Mirka MnožI

Mirka, jedna od najmlađih polaznica radionica Igramiranja,  željela je da pokaže kako, na jednostavan način, u programskom jeziku Scratch možete napraviti matematički kviz na temu množenja brojeva.  Nakon ovakvog uputstva, pravljenje kviza vam sigurno neće biti problem! Pokušajte i sami: u meniju odaberite opciju "Stvaraj"...

Lavirint na Maksimov način

Polaznik radionica Igramiranja, Maksim, na sjajn način prikazuje kako možete napraviti igricu "Lavirint". Vjerujte nam, Maksim se zaista potrudio da ne izostavi ni jedan detalj. Odlično je to uradio. Pogledajte i sami i pokušajte napraviti svoj lavirint. U meniju kliknite na "Stvaraj" i isprobajte Maksimovo uputstvo.  Ovdje možete naći tekst video uputstva

Lavirint na Aleksin način

Posledajte uputstvo za pravljenje lavirinta (za kretanje po lavirintu) najmljađeg programera na radionicama Igramiranja, Alekse. On će vam na sjajan način prenijeti svoje iskustvo u programiranju.  

MihAILOV griffin Ultra

Pogledajte prikaz zanimljive igrice koju je osmislio i napravio Mihailo, polaznik radionica Igramiranja.  Dvorac, grifon, dijamanti, magija,... Svi elemeni potrebni za sjajnu priču su tu. Uvjerite se i sami.

Tamara i Aleksa i avantura svemiskih pasa

Tamara i Aleksa timski prikazuju kako su napravili zanimljivu igricu Avantura svemirskih pasa.

Svamirski psi su krenuli u izvidnicu. Očekuju posjetu sa planete Koordinatikus, ali  njihov svemirski brod je uništen. Srećom svi su preživeli i spasilački brod ima zadatak da ih pronađe i spasi. Naravno, spašavanje nije tako lako... Pogledajte.

Tekstovi #INVENTWITHSCRATCH VIDEO UPUTSTAVA

Na ovom mjestu se nalaze tekstovi   objavljenih #InventWithScratch video uputstava.