Objavljene su najnovije Tinker Mozgalice

image33

Mozgalice br.12

Svima koji vole logičke zavrzlame, biće drago da čuju da je objavljen novi broj Tinker Mozgalica.


 Polaznici Tinker radionica mogu poslati rješenja svojim vrijednim mentorkama. One će sa zadovoljstvom prekontrolisati odgovore.
 

Mozgalice su namjenjene djeci III razreda osnovne škole, ali mogu biti zanimljive i drugima.


Programiranje u Python-u

image34

ODJELJENJE 1C (VII, VIII, IX RAZRED), ONLINE

Za narednu nedjelju je planirano ponavljanje gradiva sa prethodnih online radionica Programiranja u Python-u, odjeljenja 1C, odnosno pripremni cas za polaganje završnog testiranja polaznika radionica. Dobrodošli su svi polaznici da se pridruže, bez obzira na to da li su odsustvovali sa nekih od prethodnih radionica ili ne. Znamo da, pred kraj školske godine, imate dosta obaveza u školi. 🎓📖📚


Pohvaljujemo sve polaznike radionica! Veoma cijenimo vašu posvjećenost učenju i programiranju i tokom perioda u kojem smo svi, zbog epidemiološke situacije, ostali doma. Sjajno ste se snašli u online režimu rada. Zadovoljstvo nam je družiti se i raditi sa vama! 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆


Testiranje stečenog znanja će se obaviti online,  a svim polaznicima koji uspješno odrade zadatke biće dodjeljene diplome o uspješno završenom I nivou Tinker radionica Programiranja u Python-u. Planirano je da testiranje bude obavljeno 11. juna 2020. Potvrdu termina i detaljnije informacije ćemo naknadno poslati mailom i/ili objaviti na Inernet stranicama. 📃🍀


Nadamo se da će biti prilike da naš zajednički rad nastavimo u pravoj učionici ili makar online na nekoj od narednih radionica!

❤️🍀💜🍀❤️🍀💜🍀❤️


T💡N K E R

LIVE & ONLINE

image35

Python radionice live & online od 19.03.2020.

 Sa nestrpljenjem čekamo naše prvo online druženje. Koristićemo aplikaciju Zoom i našu virtuelnu učionicu na repl.it. Prijavljenim polaznicima detljnije informacije i instrukcije poslaćemo mail-om. 

Pratite i  naš Youtube kanal Igramiranje.me.

Tinker čestitka: Srećan 8.mart

Igramerke i igrameri pripremili su čestitku na svoj način.

NOVI SERIJAL 1C: PROGRAMIRANJE U PYTHON-U

image36

Poziv za učenice i učenike VII, VIII i IX razreda osnovne škole da nam se pridruže na radionicama

 Uskoro počinjemo sa novim serijalom radionica Programiranja u Python-u, u saradnji sa Glavnim gradom.  

Sa novom grupom malih programera uzasta od 13 do 15 godina (VII i VIII i IX razred) počinjemo raditi od 4. marta 2020.  

i zato pozivamo sve zainteresovane da se prijave.

Radionice će se održavati svake druge srijede, počevši od  04. marta, u terminu od 16:00 do 18:00 časova, u prostoru Centra za kompetencija, Vučedolska bb (preko puta nove zgrade Opštine).

Mentor: Ivan Šaranović

Osnovni kurs programiranja u programskom jeziku Python ima za cilj promovisanje programiranja, motivisanje djece da digitalne tehnologije koriste na izazovniji način za stvaranje sopstvenih kreacija, podsticanje kreativnosti, timskog rada, druženja, razmjene ideja, učenja, socijalizacije i saradnje.

Kurs je besplatan, a broj učesnika u grupi je ograničen na 15. 

Mole se svi zainteresovani da prilikom prijave uzmu u obzir i obavezno pohađanje radionica, i da se prijavom obavezuju na prisustvo istima, u navedenom terminu.


Vidimo se!

Novi serijal 1B: tinker matematičari kadeti

image37

Poziv za učenice i učenike VIII i IX razreda osnovne škole da nam se pridruže na radionicama

 

Tinker matematičara Kadeta

u organizaciji NVO Tinker

subotom, od  10:00h do 11:30h, 

počevši od 08. februara 2020. godine, 

u  prostoru O.Š. “Savo Pejanović” u Podgorici

Radionice će voditi prof dr Vanja Vukoslavčević.

Ukoliko ste zainteresovani za redovno pohađanje radionica "Tinker matematičari Kadeti", a imate 12, 13 ili 14 godina, potrebno je da 

najkasnije do četvrtka 06. februara 2020. u 12h 

popunite PRIJAVU

ili na adresu kontakt@igramiranje.me 

pošaljite sledeće podatke: 

ime i prezime, godište, škola, razred, ime i prezime roditelja ili staratelja, e-mail i broj telefona za kontakt.

Na prijavi naznačite da se odnosi na radionice za Tinker matematičare Kadete.

Radionice su besplatne i organizuje ih NVO Tinker u saradnji sa O.Š. “Savo Pejanović”, sa idejom da se, kroz različite tipove zadataka, družimo, vježbamo logičko razmišljanje, istrajnost u rješavanju problema i druge vještine korisne u matematici, ali i u svakodnevnom životu. Namenjene su djeci koja vole matematiku i koja pokazuju sklonost u ovoj oblasti. Polaznici radionica imaće priliku da uz mentorstvo univerzitetskog profesora koji ima dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom i mladima rješavaju matematičke probleme poput onih sa međunarodnog takmičenja Kengur.

Na radionicama želimo polaznike posmatrati kao male istraživače, ili naučnike koji slijedeći svoje ideje i pitanja tragaju za izumima i odgovarajućim rješenjima.